Overeenkomst om Gunters en Meuser Groep over te nemen

Woerden, 18 november 2016 - Grafton Holding Netherlands, het moederbedrijf van Isero IJzerwarengroep (“Isero”), maakt bekend dat het een overeenkomst gesloten heeft om de Gunters en Meuser Groep (“GenM”) volledig over te nemen. Voor de transactie is goedkeuring gevraagd bij de mededingingsautoriteit. GenM is een distributeur van gereedschappen, hang- en sluitwerk, bevestigingsmateriaal en ijzerwaren die vanuit een vestigingsnetwerk van 14 vestigingen actief is in het bijzonder in de regio ‘groot’ Amsterdam.

Na afronding van de transactie wordt Grafton marktleider in de Nederlandse ijzerwarenmarkt met een leidende marktpositie in de vijf grootste steden van Nederland met een vestigingsnetwerk van 53 vestigingen. Dit is een belangrijke stap in de op groei gerichte strategie van Grafton in Nederland en volgt op de acquisitie van Isero in november 2015. De Gunters en Meuser Groep zal als zelfstandig bedrijf onder de huidige namen actief blijven.

Bert Bunschoten, algemeen directeur van Isero gaf vandaag het volgende commentaar: “Gunters en Meuser is de onbetwiste marktleider in de regio Groot Amsterdam. Het is een kwaliteitsbedrijf met een sterk managementteam en een unieke historie die teruggaat tot 1826.
Daarbij past zij met haar bedrijfscultuur en aanpak – beschikbaarheid van voorraden, product en marktkennis en toegevoegde waarde services – goed bij Isero. Door de acquisitie kunnen Isero’s klanten straks ook in Amsterdam gebruik maken van het vestigingsnetwerk en de logistieke structuur van GenM.” Grafton Holdings Netherlands blijft investeren in verdere groeimogelijkheden door acquisitie van bedrijven die complementair zijn en dekking van haar bestaande activiteiten in de ijzerwarenmarkt verder versterkt.”

Erik Olthof, directeur van GenM voegt daar aan toe: “De aanpak en cultuur van GenM en Isero passen goed bij elkaar. De ondersteuning van Grafton internationaal en Isero in Nederland biedt ons bedrijf continuïteit voor de lange termijn en geeft ons de mogelijkheid om in aanpalende gebieden in onze regio verder te groeien. Daarnaast heeft Isero unieke ervaring op het gebied van het realiseren van complete hang- en sluitwerk en deurenprojecten en elektronica oplossingen, wat tevens een specialisme van ons is.”

Over Grafton

Grafton,met haar hoofdkwartier in Dublin, is een internationaal bedrijf en actief in de groothandel van bouwmaterialen en heeft zowel regionaal als nationaal leidende posities in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland en België. Grafton is ook actief in de doe-het-zelf markt in Ierland en de grootste fabrikant van droge mortel in het Verenigd Koninkrijk. De Groep heeft meer dan 600 vestigingen en ongeveer 11.000 medewerkers in dienst. Over 2015 realiseerde Grafton een omzet van 2,2 miljard pond en een resultaat voor belasting van 120 miljoen pond.

Over Isero

Isero is de groothandel voor gereedschappen, bevestigingsmiddelen, hang- en sluitwerk en gerelateerde producten. Tot de groep behoren Gerritse IJzerwaren, Breur Ceintuurbaan, Pijnenburg Bouw en Industrie en Van Der Winkel. Met 39 vestigingen, haar unieke fijnmazige en snelle logistiek, ervaren service gerichte medewerkers, richt Isero zich vooral op bouw, onderhouds- en installatiebedrijven. Alle vestigingen van Isero hanteren het ‘1 | 2 | 3| concept’: de klant staat centraal en kan rekenen op gemak, snelheid en het nakomen van afspraken.

 

Over GenM

De Gunters en Meuser groep, bestaat uit acht Gunters en Meuser vestigingen in Amsterdam, Almere, Halfweg en Purmerend, Dirk Stam in Mijdrecht, Klarenbeek in Amstelveen en drie W.F. Weijntjes vestigingen voor hoogwaardig hang- en sluitwerk en sierbeslag in Amsterdam, Bussum en Den Bosch. GenM staat al 190 jaar voor betrouwbare en servicegerichte dienstverlening. Het bedrijf levert kwaliteitsproducten en innovatieve diensten op het gebied van elektrisch en handgereedschap, hang- en sluitwerk, ijzerwaren, bouwbeslag, sanitair, elektra en persoonlijke beschermingsmiddelen.